Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2009

Λυγαριά - Στη Πάρο και στη Νάξο, Έφη ΘώδηΌλη η ομορφιά στην Ελλάδα είναι μέσα στα νησιώτικα τραγούδια, ακούγοντας νησιώτικα τραγούδια ο νου σου ταξιδεύει στα νησιά και στα γλέντια που όλοι έχουμε κάνει άλλος λίγο άλλος περισσότερο χορεύοντας και ξεφαντώνοντας σε κάποια από τα νησιά μας.

Στη Πάρο και στη Νάξο, Έφη Θώδη

Εφέτο ονειρεύομαι μια βάρκα να σου φτιάξω και να σε πάρω κούκλα μου να πάμε για τη Νάξο. Στην Πάρο και στη Νάξο τον αέρα σου ν’ αλλάξω, τον αέρα σου ν’ αλλάξω ωχ, στην Πάρο και στη Νάξο. Θα πάμε και στο ψάρεμα κάτω στου Λωλαντώνη κι όταν φρεσκάρει ο καιρός θα σ’ έχω στο τιμόνι. Και στην ψιλή την άμμο την κακαβιά θα κάνω αχ, την κακαβιά θα κάνω και στην ψιλή την άμμο. Θα πάμε βόλτα στα νησιά το κέφι σου να κάνω στη Μύκονο και στα Θερμιά να τρελαθείς στο μπάνιο. Τα βράδια δίχως άλλο θα σε χορεύω μπάλλο, θα σε χορεύω μπάλλο αχ, τα βράδια δίχως άλλο. Δεν είμ’ από ψηλή γενιά κι από μεγάλο τζάκι μα τη ζωή μου τη γλεντώ μικρό κοπελουδάκι. Να γλεντάς δεν είναι κρίμα και να παίζεις με το κύμα και να παίζεις με το κύμα να γλεντάς δεν είναι κρίμα.

Λυγαριά

Κόρη καραβοκύρη και όμορφη κοπελιά κορμί κυπαρισσένιο λυγά σα λυγαριά Λυγαριά λυγαριά εσένα έχω στην καρδιά λυγαριά λυγαριά θα σε κλέψω μια βραδιά Σαιτεμένο μ` έχεις πληγή δε φαίνεται κι άλλος από σένα γιατρός δεν γίνεται Το φεγγαράκι ρώτα και τ' άστρα να σου πουν τα μάτια μου πως κλαίνε όταν σε θυμηθούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα