Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

Βασίλης Τερλέγκας

Ο Βασίλης Τερλέγκας είναι έλληνας τραγουδιστής. Γεννήθηκε στο Πεύκο Καλαβρύτων και ασχολείται με τη μουσική από μικρός.


στη φωτογραφια ο βασιλης τερλεγκας

Σε ηλικία μόλις δεκατριών ετών ξεκίνησε το τραγούδι διπλά σε μεγάλα ονόματα της εποχής. Ήρθε στην Αθήνα όταν ήταν δεκαέξι ετών και από τότε ακολούθησε μια λαμπρή και καταξιωμένη καριέρα στο τραγούδι.

Στην καλλιτεχνική πορεία του συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του χώρου όπως Μάνο Ελευθερίου, Χρήστο Νικολόπουλο, Ιφιγένεια Γιαννοπούλου, Ρίτα Σακελαρίου, Τζένη Βάνου, Πίτσα Παπαδοπούλου, Ζαφείρη Μελά, Κώστα Μπίγαλη κ.α

Τα περισσότερα τραγούδια που έχει πει ο Βασίλης Τερλέγκας έχουν και την υπογραφή του. Μπορεί και παίζει όλα τα έγχορδα όργανα ενώ είναι ένας από τους λίγους καλλιτέχνες που έχουν ένα τόσο σύγχρονο studio ώστε να μπορεί να έχει την εξ ολοκλήρου επιμέλεια της παράγωγης και να μπορεί να βάζει και σε αυτό το κομμάτι την προσωπική του σφραγίδα.

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Δισκογραφία Βασίλης Τερλέγκας

1992 Πρόβα Τζενεράλε
1992 Διαβατήριο
1993 Αρραβώνες
1994 Η Φωτογραφία
1996 Εικόνα
1997 Ενός λεπτού σιγή
1998 Βάπτισμα πυρός
1999 Δυνατά
1999 Ο Καλύτερος
2000 Δημοτική Ανθολογία
2000 Κόκκινη γραμμή
2001 Υπογραφή
2004 Οι συνθήκες
2004 Όταν νυχτώνει
2004 Τα Ζεϊμπέκικα
2005 Θερμή υποδοχή
2006 Πανηγύρι Live
2008 Νικητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα