Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

ΤΟΥ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ Η ΦΩΝΗ

ΤΟΥ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ Η ΦΩΝΗ  Συλλογή ΑΠΟ ΤΟ Compact Disc Club 

 Η Κρητική παραδοσιακή μουσική είναι ένα από τα ελάχιστα είδη μουσικής που εξελίσσονται στο χρόνο. Ακόμα και σήμερα, που το κομμάτι «παράδοση» περνάει δύσκολες στιγμές, η κρητική μουσική παράδοση είναι αναμφισβήτητα ζωντανή και οι δημιουργοί της δεν χάνουν ευκαιρία να τραγουδούν την Κρήτη από άκρη σε άκρη της.

 Η συλλογή περιλαμβάνει αριστουργήματα της Κρήτης, όλα τα είδη της Κρητικής μουσικής παράδοσης, ερμηνευμένα από άξιους εκπροσώπους του χθες και του σήμερα όπως ο Νίκος Ξυλούρης, ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, ο Ψαραντώνης, ο Ψαρογιώργης, ο Βασίλης Σκουλάς, ο Θανάσης Σκορδαλός, ο Νίκος Μανιάς, ο Κώστας Μουντάκης, ο Γιώργης Κουτσουρέλης, ο Γιάννης Χαρούλης, ο Αλέξανδρος Παπαδάκης και πολλοί άλλοι. Μια συλλογή που απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν την κρητική μουσική, τις ρακές, τους μεζέδες και όλη την κουλτούρα αυτού του περήφανου νησιού.


Ήτανε μια φορά μάτια μου κι έναν καιρό μια όμορφη κυρά αρχόντισσα να σε χαρώ Μια μικροπαντρεμένη κόρη ξανθή τον κύρη της προσμένει βράδυ πρωί Ένα Σαββάτο βράδυ καλέ μια Κυριακή τον ήλιο το φεγγάρι, καλέ, παρακαλεί Ήλιε μου φώτισέ τον φεγγάρι μου πάνε και μίλησέ του για χάρη μου Γυρίζει κι αρμενίζει καλέ στα πέλαγα τους πειρατές θερίζει καλέ και τους χαλά Στον ήλιο στο φεγγάρι και στη βροχή και μένανε μ' αφήνει έρμη και μοναχή Γαλέρα ανοίχτηκε μάτια μου με το βοριά στη μάχη ρίχτηκε μάτια μου και στον καυγά Μέσα σ' ένα σινάφι πειρατικό είδα φωτιά ν' ανάβει και φονικό
ΤΟΥ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ Η ΦΩΝΗ Συλλογή ΑΠΟ ΤΟ Compact Disc Club

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα